https://istanbul-kartal.chp.org.tr
https://chp.org.tr/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwh4-wBhB3EiwAeJsppId7_D8QXdmagZvvvDr0ucGkqJm6fceMYVS4LpZqKstM7Xw3wI90aBoCog0QAvD_BwE

BAŞKAN KÖSE: “ATAŞEHİR?DE SPOR ALANINDA ÇIĞIR AÇACAĞIZ”

20 yaşından itibaren STK’lar içindeyim. STK’larımız çok ciddi çalışmalar yapmaktadır

YEREL YÖNETİMLER 26.12.2019 07:04:00 0
BAŞKAN  KÖSE: “ATAŞEHİR?DE SPOR ALANINDA ÇIĞIR AÇACAĞIZ”

-Ataşehir Belediye Başkan yardımcılığı öncesi sizi başında bulunduğunuz STK’ların başarıları ile tanıdık. STK’larda görev almaya devam ediyor musunuz?

Ekrem Köse: Yaklaşık 8-9 STK yönetiminde aktif yer almaktayım. İlk önce 20 yaşında Ataşehir Çamolukspor’a Başkan oldum. Yaklaşık 23-24 yıl Çamolukspor Başkanlığı yaptım. Yaklaşık 10 yıldır Ataşehir Amatör Spor Kulüpleri Birliği Başkanlığı yapıyorum. Çamoluk Dernekler Birliği Başkanlığını yapmaktayım. Ataşehir özel Spor Kulüpler Birliğini 2 sene önce kurdum. Bu çok önemli, önümüzdeki zamanda çok önemli faaliyetlerde bulunacağız. 20’ye yakın amatör spor kulübümüz var. Bunun yanında diğer branşlar da  var.  Özel Ataşehir Spor Kulüpler Birliği çok önemli, niye önemli? Özel çocuklarımıza yönelik okullar, ilçemizde de 7 okul var. İşitme Engelliler var, Zihinsel Engelliler var, Dowm sendromlu var. Bu okulların müdürleri  ve beden eğitimi hocaları ile görüşerek plan ve programlarımızı yaptık. 8 branşımızı açtık, Ataşehirli çocuklarımıza hizmet edeceğiz. Bu çocukları evlerinden çıkararak spor yapma imkanı vereceğiz. Bunları da en iyi ortamlarda vermemiz lazım. Önümüzdeki mayıs ayında çok geniş katılımlı bir yürüyüş yapacağız. Ondan sonra Cumhuriyet Parkı ‘nda atölyeler açacağız.

Bunun yanında İstanbul Amatör Sporcular Federasyonu As Başkanlığı yapmaktayım. Burada 7 ilçeden sorumluyum. Tuzla, Adalar, Pendik, Kartal, Ataşehir, Kadıköy, Maltepe ilçelerinden sorumluyum. Türkiye Amatör Kulüpleri Konfederasyonunda yöneticiyim. Ataşehir Giresunlular Derneği’nde 2. Başkanlık yapmaktayım. Sivil toplum kuruluşlarına yöneticilik yaptık, yapıyoruz. Bunu da severek yapıyoruz. Derneklerde yöneticilik yapmak sıkıntılı işler Ailenden ödün veriyorsun, parandan ödün veriyorsun, zamanından ödün veriyorsun. maddiyat  açısından sıkıntı. Türkiye’de bir ekonomik kriz var. Dernek yönetimlerinde görev alan arkadaşları fedakârlıklarından dolayı kutluyorum.

-Ataşehir’deki kulüpler uluslararası ödüller alarak adlarından söz ettiriyorlar. Bu başarı nasıl sağlanıyor?

Ekrem Köse: 2010 yılında Battal Başkan ile tanıştık.11-12 Kulübümüz vardı. Battal Başkan bana ”Başkan bana kulüpleri bir araya topla kulüpler birliğini kur, ben size hizmet edeyim. Ferdi olarak kulüpler geliyor hizmet etmekte zorlanıyorum” dedi. Bende 2010 yılında arkadaşlarımla Amatör spor kulüpler birliğini kurdum. Daha sonra belediye ile çok önemli çalışmalar yaptık. Yaklaşık 21 spor kulübümüzün ulaşım sorununu çözdük. Bir amatör spor kulübü 9 branşta lige katılabiliyor. Biz her kulübe ulaşım için 1 otobüs veriyoruz. Şehir dışına giden takımlara da yardımcı oluyoruz. Bizden nüfus olarak daha büyük olan ilçeler 80-90 takımla lige katılırken, biz geçen sene 130 civarında takımla liglere katılım sağladık .Bunda tabi belediyenin ulaşım sorunu çözmesi ciddi etkisi oldu. 2012 yılından itibaren de spor kulüplerimize ciddi katkılar sağladık. Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’ ye bu konuda teşekkür etmek istiyorum. Çocukları sokaktan koparmanın spor ile yapılabileceğini düşünüyoruz.

-Ataşehir’de spor  alanları yeterli mi? Bu konuda çalışmalarınız var mı?

Ekrem Köse: Belediyemiz ile kulüplerin ortak çalışması ile Kulüplerimiz kurumsallaşma yönünde yürümüş ve spor yaptırma imkanı bulmuştur. Bunlar yeterli mi? Tabi ki yeterli değil. Ataşehir’ de yaklaşık 7-8 bin lisanslı sporcumuz bulunuyor. Ataşehir’de 21 Futbol takımı bulunuyor.Çok ciddi aidat alıp spor yaptıran kulüpler var. Birde merdiven altı dediğimiz kulüpler var bunları kesinlikle kulüpler birliğine almayacağız. Bu işi layıkı ile yapan gerçekten eğitimini veren spor kulüplerini bir denetimden geçireceğiz. Katkılarını da sağlayacağız. Federasyonun yaptığı turnuvalara katılan kulüplere yardımda bulunacağız. Zaten kulüplere lojistik, ulaşım desteği yapıyoruz. Başvuranlara yer yer malzeme desteği de yapıyoruz.

-Bazı spor kulüplerin saha sorunu var, bu konuda bir çalışmanız var mı?

Ekrem Köse: Futbol sahalarımız az görünse de diğer ilçelere göre zengin bir yapıya sahibiz. Bizim şu anda nizami futbol maçı oynayacağımız Yeni sahra stadımız var. Ataşehir Doğuş’un ve Çamoluk Spor’ un ufak çaplı sahaları var, Buralarda antremanlarını yapıyorlar. Sahası olmayan kulüplerimiz var, bunların sorunlarını yakında çözmeye çalışacağız. Bizim 3 tane ciddi projesi olan yerimiz var. Birisi Mevlana Mahallesi’nde Site sporun sahası, İçerenköy Mahallesi’nde Erenköy İdman yurdu sahası ve Estapaşa Mahallesi’ndeki toprak sahamız var. Bu 3 sahamızda geçmişte İstanbul Büyük Şehir Belediyemiz tarafından projeler yapıldı.Ama 4-5 yıldır bu sahalara çivi çakılmadı. Şimdi Battal İlgezdi Başkanımız Ataşehir’de kazandı, İBB’de yönetim değişikliği oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ataşehir Belediyemizi ziyaret etti. Başkan” Esatpaşa projesini yapacağım” dedi. Ben de Büyükşehirdeki ilgili birimlerle görüşüyorum bu konuda, görüşmelerimiz devam ediyor. Bu projelerin yapılması ile mahallelerimizin değeri ve vizyonu artar. Ataşehir ilçemizde daha önce Büyükşehir Belediyesi’nin hiç yatırım ve icraatı yok. Diğer ilçelere baktığınızda İBB’nin yaptığı çok sayıda spor salonu, kültür merkezi görebilirsiniz. Maalesef ilçemizde göremezsiniz. İnşallah bundan sonra göreceğiz. Yapılacağına ve projelerin tamamlanacağına inanıyorum.

-: Site Spor sahası ile ilgili son durum nedir?

Ekrem Köse: 31 Mart yerel seçimler öncesi İBB’ye verilmişti onların uhtesindeydi. 31 Mart’tan sonra 23 Haziran’a seçimin iptal edilmesiyle 23 Haziran’a 1 hafta kala öğrendik ki Site Spor sahası Gençlik ve spor Bakanlığı’na yurt yapılması niyetiyle devredildiğini öğrendik. Tabi hemen Federasyon Başkanımızı sahaya getirdik, Gençlik spor il müdürümüzle görüştük. Kulübümüzün Başkanı Cihan Bilgin Spor Bakanımızla görüştü. Milli Emlak Başkanlığı’ndan yıkım yazıları geliyordu. Amatör Spor Kulüpleri Başkanımız Ali Düşmez’ in büyük çabaları ve katkılarıyla bu yıkım kararını durdurduk. Buranın spor sahası olduğunu Spor Bakanlığından, Çevre Bakanlığına yazısını yazdırdık. Gençlik ve Spor Müdürlüğünden buranın çimlenmesini bekliyoruz. Bunun sözünü aldık, yapılmasını bekliyoruz. Kısaca Ataşehir’de Spor Alanında Çığır Açacağız. - Giresun STK’larında yer alıyorsunuz. Biraz kendi memleketinizi anlatabilir misiniz?

Ekrem Köse: Giresun’un Çamoluk ilçesi doğumluyum. .Giresun nüfusun Ataşehir’de ciddi bir potansiyeli var. Makam odası bekleme salonundaki resimleri Çamoluk Belediye Başkanı Fatih Düz getirdi. Bence mevcut merkezi hükümet Giresun’a yaptığı bir şey yok. Ben memleketimi çok severim, Bazı yıllar memleketime yılda 15-20 defa giderim. 20 yıl önce gördüğüm yollar halen aynı yapılan bir şey yok, yani her şey aynı. Vatandaş yapacaksa kültür evini cebinden yapıyor, köprü yapılacaksa vatandaştan toplanıp yapılıyor. Fındığa verilen tarifeden memnun değiller. Zaten Türkiye’de diğer üreticilerde memnun değil, kimse memnun değil. Çünkü vergiler ağır.

- Yaşanan Ekonomik kriz kısa sürede atlatılacağına inanıyor musunuz?

Ekrem Köse: Ben inşaat işi yapıyordum, şu anda kredi faizler 0,99 civarına çekildi. İnsanlar zaten borç batağında gidip bir ev alma ve bir yatırım şansı yok. Kiraya verse kirasını alamıyor. Vatandaş faiz oranları çıktığı zaman niye yatırım yapayım diyor. Koyayım faize hiç bir sıkıntıya girmeyeyim yaşayayım gideyim diyor. Çünkü 2 yıl önce bu krizin 2 yıl sonra biteceği söyleniyordu. Şimdi 10 kişi geliyorsa 9’u iş için geliyor. İki üniversite bitirmiş kişiler bile çöp toplamada araba arkasında bana bir iş ver diyor. Yeter ki iş olsun da çalışayım diyor. Bizim bu durumlara düşmememiz lazım. İnşallah bu krizleri erken atlatıp geçeriz. Bizim temennimiz dileğimiz bu. Bende piyasada iş yapıyorum bu krizin kolay kolay atlatılacağına inanmıyorum.

- Son alarak eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Ekrem Köse: 20 yaşından itibaren STK’lar içindeyim. STK’larımız çok ciddi çalışmalar yapmaktadır. Ben bu anlamda yerel ve ulusal basın mensuplarına teşekkür ediyorum. Gerçekten bizim sesimiz kulağımız oluyorsunuz. Bizim yaptığımız çalışmaları insanlara, kamuoyuna anlatıyorsunuz.

- Ekrem Köse kimdir?

Ekrem Köse: 1974 Giresun Çamoluk doğumluyum. Köyde doğdum,1 yaşındayken İstanbul’a geldim. 45 yıldır İçerenköylüyüm. Evli, İki kız biri erkek 3 çocuk babasıyım. Müteahit işleri ile iştigal etmekteyim. Ayrıca sivil toplum kuruluş yönetimlerinde yer alıyorum.

 


İlginizi Çekebilir

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “TUZLA BİZİM EVİMİZ”

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNDEN KAYMAKAM ÇAKICIYA ZİYARET

BAŞKAN CİN NURİ DEMİRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

TRABZON CADDESİ PARKI HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN YAZICI: “TUZLA, İSTANBUL’UN EN GÖRKEMLİ MERKEZİ OLUNCAYA KADAR DURMAK YOK”

BAŞKAN YAZICI; “HAS SİTESİ’NİN DÖNÜŞÜMÜ, TÜM KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ TAÇLANDIRAN BİR PROJEDİR”

KARTALLI ÇOCUKLAR ‘SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR’ DEDİ

BİLİMDE KADIN VE KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ PROGRAMI TUZLA’DA DÜZENLENDİ

İKİ TUZLA KARDEŞLİĞİ PROJESİ İLE İKİ ÜLKE ARASINDA YENİ BİR DOSTLUK KÖPRÜSÜ

  • Perşembe 20.7 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13