https://istanbul-kartal.chp.org.tr
https://chp.org.tr/?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwh4-wBhB3EiwAeJsppId7_D8QXdmagZvvvDr0ucGkqJm6fceMYVS4LpZqKstM7Xw3wI90aBoCog0QAvD_BwE

DÜNYANIN İLK KITALARARASI TRİATLON YARIŞMASI ORAL B SPONSORLUĞUNDA İSTANBUL’DA YAPILACAK

İstanbul’un Beykoz ilçesinde 11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu'na Türkiye’den ve dünyadan 500 triatlet katılacak.

7.09.2021 23:13:00 0
DÜNYANIN İLK KITALARARASI TRİATLON YARIŞMASI ORAL B SPONSORLUĞUNDA İSTANBUL’DA YAPILACAK

Ağız sağlığı ürünlerinin küresel markası Oral-B’nin de katkılarıyla Triatlon sporunun hızla geliştiği Türkiye önemli bir organizasyona ev sahipliği yaparak dünyada bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. Dünyanın ilk kıtalararası triatlon yarışması olan İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın himayelerinde, Türkiye Triatlon Federasyonu'nun organizasyonu ve Oral B’nin ana sponsorluğu ile İstanbul’un Beykoz ilçesinde yapılacak. 

Yüzme, koşu ve bisiklette üç zorlu etap

11-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek yarışmaya Türkiye'den ve dünyadan 500 triatlet katılacak. İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu'nda sporcular 2,3 kilometre yüzme, 40 kilometre bisiklet ve 10 kilometre koşudan oluşan parkurda mücadele edecek. Bisiklet etabı için Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geçici olarak trafiğe kapatılacak. 

İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu’nun yüzme etabı Kanlıca-Küçüksu arasında, koşu etabı Küçüksu-Çubuklu arasında koşulacak. Yarışmaya katılım için başvurular federasyonun web sitesi üzerinden 5 Eylül Pazar günü saat 23.59'a kadar yapılabilecek.

Bu yıl ilk kez gerçekleşecek yarışın 2022'den itibaren Avrupa Triatlon Birliği takvimine alınarak Avrupa Triatlon Şampiyonası olarak yapılması hedefleniyor. 

Yarışma öncesinde Beykoz’da bir tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Triatlon federasyonu başkanı Bayram Yalçınkaya, P&G Türkiye ve Kafkasya ve Ortaasya Yönetim kurulu Başkanı  Tankut Turnaoğlu İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ve Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın katıldı. 

“Triatlon sporuna verdiğimiz destek devam edecek”

Yarışmanın tanıtımı için düzenlenen basın toplantısına katılan P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu P&G’nin topluma katkı sağlamayı iş yapma biçiminin ayrılmaz bir parçası olarak gördüğünü vurguladı. Bu kapsamda şirketin sporu desteklemeye verdiği önemin altını çizen Turnaoğlu Oral B’nin bir yılı aşkın süredir Triatlon sporunu desteklediğini hatırlatarak şunları söyledi: 

 Biz, triatlonun Oral B’nin felsefesine çok uygun bir spor dalı olduğunu düşünüyoruz. Tüketicilerimizi en iyi ağız sağlığına kavuşturmak ve her zaman en inovatif ve en iyi ağız bakım markası olmak hedefiyle çalışan Oral-B insanların gücüne güç katan bir marka. Güçlü bir performansın temelinde yer alan sağlık ve özgüveni sunuyor. Sporda da başarının altında bu unsurlar yer alıyor. Bu nedenle, kendi felsefemize yakın bulduğumuz triatlonun ülkemizde gelişimini ve yaygınlaşmasını destekliyoruz.

 Turnaoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

 İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu bu spor dalı için ülkemizde çok özel bir dönüm noktası oluşturuyor. Dünyada bir ilke imza atarak ilk kıtalararası triatlon yarışmasını gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra ülkemiz her yıl Avrupa şampiyonası olarak düzenlenmesi hedeflenen bu yarışmaya ev sahipliği yapacak ve Türkiye dünya triatlon haritasında çok özel bir yere sahip olacak. Bu başarılı organizasyon için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu’na, onun nezdinde tüm bakanlık teşkilatına ve Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Sayın Bayram Yalçınkaya’ya teşekkür ediyorum. İstanbul Oral B Boğaziçi Triatlonu'nun ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Triatlon sporuna verdiğimiz destek devam edecek.”

 Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya ise, ‘’ Türkiye’de ilk kez gerçekleştireceğimiz ve birçok triatletin hayali olan Boğazda Triatlonu gerçekleştirecek olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Dünyada kıtalarası triatlon ilk kez olacak. Bir çok markanın sponsorluğu geri çektiği bu zorlu pandemi döneminde İstanbul hayalimize ortak olan P&G Türkiye’ye çok teşekkür ederiz. Yarışmayı ilkini gerçekleştireceğimiz için 500 kişiyle sınırladık. 400 ferdi sporcu katılacak. Bunların 352’si erkek 44 yaş grubu kadın sporcu 5 elit erkek sporcu var. 40 takım var. Pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl için 500 kişi ile sınırladık. Umarım bunu geleneksel hale getirebiliriz. Biz bu yarışı 2023 100. yılda burada Dünya Şampiyonası ya da Avrupa Şampiyonası yapma hayaliyle bu sene başlatıyoruz. Büyük organizasyon alabilmek için 2 yıl öncesinden böyle bir organizasyon yapmış olmamız gerekiyordu. Bu yüzden bu sene çok önemli ve bunu gerçekleştiriyor olmaktan mutluyum. ‘’ dedi.

 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, ‘’ Sporda çok bereketli günlerden geçiyoruz. Olimpiyatlarla başlayan bu süreçte gelen 13 madalya, paralimpik oyunlarında da 15 madalyayla süreci tamamladık. Bütün bunlar spora yapılan yatırımlarla meydana geliyor. Sporun farklı bir yönünden de bahsetmek istiyorum. Artık bazı marka organizasyonlarının da artması gerektiğini düşünüyorum. Her şey bir hayalle başlıyor. Sayın başkanımızın Zeytinburnu’nda buz hokeyiyle başlattığı hayali biz de bu tür ekstra branşlarla geliştirerek gerçekleştirmek istiyoruz. Dünya’da turizm çeşitliliği çok önemli İstanbul’umuzda da kültür, sanat, tarih turizmi var. Ama artık spor turizminde de çeşitliliği artırmak gerektiğini düşünüyorum. Dünya turizminde en çok payı alan spor turizmi bu tür organisyonlarla ilimizde spor turizmine ilgi artacaktır. Farklı branşlara olan ilgi artıyor. Triatlon da bunlardan bir tanesi. Bu organiasyonun yapılmasında sayın bakanımıza, sayın valimize ve beykoz belediye başkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Biz umarım ilk kez Boğazda gerçekleşecek olan bu yarışın gelenekselleşmesini ve 100 yıllar sonra tarihe geçmesini istiyoruz. Asıl amacımız budur. Bu çok zor değil  İstanbul Triatlon’u olarak bir marka olmasını istiyoruz. Destek olan belediye başkanımıza çok değerli sponsorumuza ve Fedarasyonumuza da ve bunun tanıtımını yapan basın mensubu arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Organizasyonda hep birlikte başarılı bir şekilde geçiririz. Tekrar hayırlı uğurlu olsun.’’ diye konuştu.

 Toplantıda konuşan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, ‘’Benim Beykoz ile ilgili bir hayalim var. Sağlık, mutluluk ve huzur için sporun etkili bir araç olduğuna inanıyorum. Sportif başarıdan ziyade sağlık mutluluk ve huzur için spor bizim yaşamımızın merkezinde olmalı. Olaya bu şekilde bakıyorum. Arkasından sportif başarıların zaten geleceğine inanıyorum. Öncelikle Beykoz ilçemizi spor kenti olarak inşa etmeyi düşünen geçmişlerimize rahmet diliyorum. 1908 yılında Beykoz spor kulubü kuruldu. 1911 yılında da Anadolu Hisarı spor kulubü kuruldu. İkisi de Beykoz içerisinde olan spor kulüpleridir. Bu kulüpler futbol ile öne çıkmış gibi görünse de aslında su sporları, çim hokeyi gibi farklı branşları da bünyesinde bulunduruyor. Spor kültürünün inşasında bu iki güzide kulubün çok büyük katkısı olmuştur. Bugün istiyoruz ki spor denilince akla Beykoz’umuz gelsin. Bunun olablirliğini göstermek istiyoruz. Yerel yönetim olarak bunu tek başımıza yapamayız. Merkezi yönetim yerel yönetim federasyon ve sponsor firmalarla bunu mümkün kılabileceğimizi düşünüyoruz.’’ Dedi.

 


İlginizi Çekebilir

TUZLA’DA İFTAR ÇADIRI GELENEĞİ BU YIL DA DEVAM EDİYOR

TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR. ŞADİ YAZICI; “TUZLA BİZİM EVİMİZ”

MUHARİP GAZİLER DERNEĞİNDEN KAYMAKAM ÇAKICIYA ZİYARET

BAŞKAN CİN NURİ DEMİRAĞ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

TRABZON CADDESİ PARKI HİZMETE GİRDİ

BAŞKAN YAZICI: “TUZLA, İSTANBUL’UN EN GÖRKEMLİ MERKEZİ OLUNCAYA KADAR DURMAK YOK”

BAŞKAN YAZICI; “HAS SİTESİ’NİN DÖNÜŞÜMÜ, TÜM KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ TAÇLANDIRAN BİR PROJEDİR”

KARTALLI ÇOCUKLAR ‘SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR’ DEDİ

BİLİMDE KADIN VE KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ PROGRAMI TUZLA’DA DÜZENLENDİ

  • Cuma 18.2 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 20.1 ° / 13.9 ° false
  • Pazar 19.4 ° / 13.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13