İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Yıl Önce Bağımsızlıklarını Kazanan Türk Dünyası Devletlerinin İstanbul Başkonsolosluğu Yetkilileriyle Bir Araya Geldi

YEREL YÖNETİMLER 22.10.2021 20:57:00 0
İMAMOĞLU: İSTANBUL ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIR

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Yıl Önce Bağımsızlıklarını Kazanan Türk Dünyası Devletlerinin İstanbul Başkonsolosluğu Yetkilileriyle Bir Araya Geldi. İmamoğlu; Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycanlı diplomatların hazır bulunduğu etkinlikte yaptığı konuşmada, “Türk Dünyası’na ait sayısız esere ev sahipliği yapan İstanbul’un, Türk Dünyası devletleri aile bağlarını kuvvetlendirecek her adımda üzerine düşeni yapmaya hazırdır” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türk Dünyası devletlerinin bağımsızlıklarının 30. yılı etkinlikleri kapsamında; Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Azerbaycanlı diplomatlarla öğle yemeğinde bir araya geldi. Emirgan Korusu’ndaki Beyaz Köşk’te gerçekleşen buluşmada; Kazakistan Başkonsolosu Alim Bayel, Kırgızistan Başkonsolosu Lira Sydykova, Özbekistan Başkonsolosu Amirsaid Agzamkhodjaev, Türkmenistan Başkonsolosu Myratgeldi Seyitmammedov ve Azerbaycan Konsolosu Perviz Kadimov yer aldı.

“TÜRK MİLLETİNİN İLMİNİ VE DÜZENİNİ KİMSE BOZAMAZ”

Yemek öncesinde bir konuşma yapan İmamoğlu, “Bugün burada temsilcileri ile bir araya geldiğimiz her bir ülkeyle, derin kültürel ve tarihi bağlara sahibiz. Hepimizin bildiği gibi Türk’ün bağımsız, hür ve bir arada yaşama idealinin temeli asırlar öncesine dayanmaktadır. Orhun Abideleri’nde de yer alan ‘üstte gök basmadıkça, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilmini ve düzenini kimse bozamaz’ sözü bu idealin temelini oluşturmaktadır” dedi. Kurtuluş Savaşı yıllarından günümüze, Türkiye-Türk Dünyası devletleri arasındaki ilişkilerin tarihsel bir özetini yapan İmamoğlu, İBB olarak, tarihsel bağımızın olduğu Orta Asya ve Balkan coğrafyasıyla ilişki ağını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

“KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

“Tarih boyunca kültürleri birbirine bağlayan bir köprü vazifesi ile Türk Dünyasından çok sayıda izler taşıyan İstanbul’un, Türk dünyasının şehirlerini de birbirine bağlaması gerektiğine inanıyoruz” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: 

“Türk Dünyası ile kurduğumuz kardeş şehir ilişkilerini oldukça önemsiyoruz. Bu bağlamda, Kırgizistan’dan Oş, Türkmenistan’dan Merv, Kazakistan’dan Almatı ile kardeş şehir ilişkilerimizi yakinen sürdürüyoruz. Ancak Türk Dünyası içerisinde yalnızca üç şehir ile kardeş şehir ilişkimizin bulunması düşündürücüdür. Bu nedenle her Türk Cumhuriyeti’nden en az bir kardeş şehrimizin bulunması önceliklerimiz arasındadır. Özbekistan’dan Semerkant ile yürüttüğümüz süreç son aşamaya gelmiştir. Yine Can Azerbaycan’da da bir kardeş şehrimizin bulunması da hepimiz için önemli bir kazanım olacaktır.”

“TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR GÜNLERİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Türk Dünyası’na ait sayısız esere ev sahipliği yapan İstanbul’un, Türk Dünyası devletleri aile bağları kuvvetlendirecek her adımda üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Sizlerin de bu çabalara eşsiz katkılar sunacağınıza canı gönülden inanıyorum.  Bu sıcak, içten ve derin kardeşliği pekiştirmek amacı ile ilerleyen günlerde, ‘Türk Dünyası Kültür Günleri’nin de yer aldığı birçok güzel etkinlikte sizlerle yeniden bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyorum. Sözlerimi sonlandırırken başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türk Dünyasının bağımsızlık mücadelelerinde yer almış tüm Türk büyüklerini saygı ve hürmetle anıyorum” diye konuştu. 

 

İlginizi Çekebilir

MİLLİ PİYANGO’DA BÜYÜK İKRAMİYE HEYECANI ARTIYOR

CHP’DE İHRAÇ KRİZİ: MUAMMER ÇELEBİ VE YILDIRIM EMSİZ’DEN SERT DEMOKRASİ ÇIKIŞI

SEÇMEN LAZIM’ TİYATRO OYUNU, KARTAL’DA SAHNELENDİ

GÖRME KAYBINA KARŞI YENİ NESİL TEKNOLOJİ: MAGNOVİSİON

BAŞKAN KÖYMEN: ‘TÜRKAN SAYLAN, AYŞE KULİN HEPİMİZ İÇİN ROL MODEL’

TOHUMU TOPRAĞA BIRAKTILAR

DERYA PARKI YENİLENDİ

PROF. ERDİNÇLER: “İSTANBUL İÇİN DE BİR MODEL OLACAK”

İŞİMİZ AŞK” TİYATRO OYUNU KARTALLI SANATSEVERLERLE BULUŞTU

BELEDİYE KREŞLERİNDE YERLİ MALI HAFTASI COŞKUSU

  • Çarşamba 13 ° / 9.6 ° false
  • Perşembe 12.6 ° / 10.1 ° false
  • Cuma 9.2 ° / 6.8 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9