ADALAR’DA SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM EYLEM PLANI TANITILDI

Adalar Belediyesi ve İBB İstanbul Enerji A.Ş. iş birliğiyle hazırlanacak Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planının tanıtım toplantısı Büyükada Çelik Gülersoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

KAMU & YEREL GÜNDEM 18.08.2025 00:41:00 0
ADALAR’DA SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ VE İKLİM EYLEM PLANI TANITILDI

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat, açılış konuşmasında Adalar’ın iklim değişikliğine karşı hassas yapısına dikkat çekerek şunları söyledi: “Adalarımız, eşsiz doğal ve kültürel mirasıyla dünyanın sayılı değerlerinden biri. Ancak iklim değişikliğinin etkilerine karşı son derece kırılgan bir yapıya sahip. 1500 saatin üzerinde dalış yapmış bir dalgıç olarak,Marmara Denizi’nde yıllar içinde yaşanan değişimi kendi gözlerimle gördüm. Bugün attığımız adım, yalnızca teknik bir plan değil; çocuklarımıza ve gelecek kuşaklara tertemiz denizler, yemyeşil bir doğa bırakma sözüdür.”

Başkan Akpolat, planın karbon salımını azaltmayı, yenilenebilir enerji kullanımını artırmayı, enerjide verimliliği sağlamayı ve Adalar’ın doğal-kültürel mirasını korumayı hedeflediğini belirtti.

İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yalçın ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Adalar Belediyesi ile birlikte oluşturacağımız bu çalışma planında, Adalar’da atık nasılyönetilir, ulaşım nasıl gerçekleşir, elektrikli araçlar ve şarj istasyonlarını nasıl yöneteceğiz, her yeni yapılan binada zabıtalarımız neye dikkat edecek, özetle Adalar’da çevre ve enerji ile ilgili tüm konular çalışma kültürüne dönüşmüş olacak. Adalar İlçesi bu projenin sonunda kendi enerjisini üretecek ve biz de gururla ilçenin girişine ‘Adalar kendi enerjisini üretmektedir’ yazacağız.”

Toplantıda, projenin hayata geçirilmesiyle birlikte Adalar’ın sürdürülebilir enerji ve iklim değişikliğiyle mücadele alanında örnek bir ilçe olması hedeflendiği vurgulandı. Planın, enerji verimliliğinden yenilenebilir kaynakların kullanımına, ulaşımda çevre dostu çözümlerden atık yönetimine kadar geniş bir yelpazede uygulamaları kapsayacağı ifade edildi. Adalar Belediyesi yetkilileri, projeye tüm paydaşların ve halkın katılımının büyük önem taşıdığını belirterek, “Daha temiz, daha yeşil ve yaşanabilir bir Adalar için hep birlikte çalışacağız” mesajı verdi.

İlginizi Çekebilir

KADINLARDA İDRAR KAÇIRMA SORUNU İÇİN 5 ÖNERİ

ANKER'DEN İPHONE 17’YE GÜÇ KATAN HIZLI ŞARJ ÇÖZÜMLERİ

TÜM HİZMETLER TEK ADRESTE İBB HİZMET NOKTALARI PORTALI YAYINDA

ÖZCAN DENİZ VE ÖYKÜ KARAYEL’DEN YENİ AŞK HİKAYESİ: “SON YEMEK” FİLMİNİN ÇEKİMLERİ BAŞLADI!

PROF. DR. SEVİL ATASOY: “BAĞIMLILIK TEDAVİ EDİLEBİLİR, KRONİK BİR BEYİN HASTALIĞIDIR!”

VALİ GÜL ,MÜLKİ İDARE AMİRLERİYLE AYLIK DEĞERLENDİRME TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

5 GÜNLÜK OPERASYON: 25 İLDE 274 ŞÜPHELİ YAKALANDI

MALTEPE’DE ÇOCUKLAR SPORLA BÜYÜYOR!”

MALTEPE’NİN TARIM PARKI, TÜRKİYE’NİN EN SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELERİ ARASINDA

29 EYLÜL ULUSLARARASI GIDA KAYBI VE İSRAFI FARKINDALIK GÜNÜ

  • Pazartesi 19.2 ° / 14.6 ° false
  • Salı 20.2 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.8 ° / 15 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3