BİR HUZURSUZ BEYİN KİTABI NEDEN BÖYLEYİM? NASIL DEĞİŞEBİLİRİM? MUNDİ ETİKETİYLE RAFLARDA!

Psikolojik yazılar içeren Huzursuz Beyin hesabının sahibi, dijital içerik üreticisi Emre Özarslan, Neden Böyleyim? Nasıl Değişebilirim? kitabında, yüz binlerce insanın peşinde olduğu soruları yanıtlıyor.

KÜLTÜR-SANAT 26.06.2024 12:20:00 0
BİR HUZURSUZ BEYİN KİTABI NEDEN BÖYLEYİM? NASIL DEĞİŞEBİLİRİM? MUNDİ ETİKETİYLE RAFLARDA!

Neden böyleyim? Böyle olmak normal mi? Benim gibi hisseden/yaşayan başkaları da var mı? Değişmek mümkün mü, mümkünse nasıl? “Anlamak dönüştürür” mottosuyla yüz binlerce kişiye ulaşan dijital içerik üretici, Huzursuz Beyin hesabının sahibi Emre Özarslan, yine herkes tarafından merak edilen soruların peşine düşüyor. Özarslan, kitaba da adını veren bu soruları, Neden Böyleyim? Nasıl Değişebilirim?’de psikoloji ve psikoterapi alanındaki en ünlü isimlerin teorilerinden yola çıkarak cevaplıyor. Kişisel hikâyesini, dönüşüm yolculuğunu ve güçsüzlük anlarını da samimiyetle paylaşmaktan kaçınmıyor.

Psikolojik yazılar içeren Huzursuz Beyin hesabının sahibi, dijital içerik üreticisi Emre Özarslan, Neden Böyleyim? Nasıl Değişebilirim? kitabında, yüz binlerce insanın peşinde olduğu soruları yanıtlıyor. “Anlamak dönüştürür” mottosuyla hareket eden Özarslan’ı bu kitabı yazmaya iten takipçilerinin soruları oluyor. Ürettiği yazıların ve ona gelen soruların hepsinin iki ana başlık altında yani “Neden böyleyim?” ve “Nasıl değişebilirim?” toplandığını söyleyen yazar, kitabının adını da bu sorulardan yola çıkarak koyuyor. Özarslan, bu temel iki soruya, psikoloji ve psikoterapi alanındaki en ünlü isimlerin teorilerinden yola çıkarak cevaplar vermeye çalışıyor. Bunu yaparken kendi kişisel hikâyesinden, dönüşüm yolculuğundan, güçsüzlük anlarını da paylaşmaktan çekinmiyor. 

          Bugünden sonra ne yapacağız?

Kitabına, “Kötü haber; aşağıya düşüyorsun, tutunacak hiçbir şeyin yok, paraşütün bile. İyi haber; zemin de yok. Slavoj Žižek’in sık kullandığı metaforlardan birinde, Road Runner’ın peşinden koşan çakal Coyote, avına odaklandığı için uçurumu geçtiğini fark etmez. Boşlukta koştuğunu ancak aşağıya baktığında anlar. Bu da bize çizgi filmlere özgü o fizik yasasını hatırlatır: ‘Boşlukta yürüdüğün için değil, boşluğun bilincine vardığın için düşersin,’” diyerek başlayan Özarslan, bir soruyla kapatıyor, “Bugüne kadar bir yalanı yaşamadık. Bugüne ulaşmamız için yaşamamız gerekeni yaşadık. Asıl soru, bugünden itibaren ne yapacağız?”

Neden Böyleyim? Nasıl Değişebilirim?, işte bu konu üzerine kafa yoran ve hayatını değiştirmek için artık harekete geçmek isteyen okurları bekliyor.