ÇAĞLAR: “EMANETİN EMİN ELLERDEDİR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 86. ölüm yıl dönümü için tüm yurtta anma törenleri düzenledi. İstanbul’da devlet erkanının katıldığı tören Taksim Anıtı’nda gerçekleştirildi

YEREL YÖNETİMLER 11.11.2024 01:44:00 0
ÇAĞLAR: “EMANETİN EMİN ELLERDEDİR”

İstanbul’da hayat, saatler 09.05’i gösterdiğinde durdu. İstanbullu bağımsızlık ve özgürlüğünü borçlu olduğu Ata’sını andı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 86. ölüm yıl dönümü için tüm yurtta anma törenleri düzenledi. İstanbul’da devlet erkanının katıldığı tören Taksim Anıtı’nda gerçekleştirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Saraçhane binasında da İBB Genel Sekreteri, İBB Genel Sekreter Yardımcıları ve İBB bürokratlarının katılımıyla bir anma töreni yapıldı. İBB bağlı kuruluş, iştirak ve hizmet noktalarında Atatürk için anma törenleri düzenlendi.

OTOBÜS, METRO VE TRAMVAYLARDA SAYGI DURUŞU

Metro İstanbul’un işletmesini yaptığı 18 hatta bulunun 235 istasyonunda ve 1.015 aracında yapılan anons ile birlikte 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi, ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Sabahın erken saatlerinde metro ve tramvayları kullanan İstanbullular “Sen hep yanımızdasın. Büyük mücadeleler ile kurduğu Cumhuriyetimizi bizlere emanet eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 86. yıl dönümünde saygı ve özlemle anıyoruz” anonsu ile karşılandı. 

Metro İstanbul 2023 yılında hizmete açılan M8 Bostancı-Parseller Metro Hattı’nın Kozyatağı İstasyonu’nda; Metro İstanbul üst yönetimi, çalışanları ve metro yolcuları ile saygı duruşu ve çelenk bırakma töreni gerçekleştirdi.İETT ve Özel Halk Otobüsleri de seferlerine 1 dakikalık saygı duruşu arası verdi. Araç sürücüleri ve yolcular saygı duruşunun ardından güvenli şekilde seferlerine devam etti.  

 

İBB’DE TÖRENLER YAPILDI

İBB bağlı kuruluşu İSKİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törene İSKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Şafak Başa, bürokratlar ve İSKİ personeli katıldı. İstanbul İtfaiyesi saatler 09.05’i gösterdiğinde Fatih’te bulunan komuta merkezinde saygı duruşunda bulundu. İBB Afet İşleri Dairesi Başkanlığı önünde de bayraklar yarıya indirildi görevli personel saygı duruşunda bulundu. İBB’ye bağlı tüm birim ve hizmet noktalarında anma törenleri gerçekleştirildi. 

ÇAĞLAR: “EMANETİN EMİN ELLERDEDİR”

Saraçhane binasında da İBB Genel Sekreteri, İBB Genel Sekreter Yardımcıları ve İBB bürokratlarının katılımıyla bir anma töreni yapıldı.Törende Atatürk büstüne çelenk sunuldu, saygı duruşu eşliğinde Türk bayrağı yarıya indirildi. Şeref Özel Defteri İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar tarafından imzalandı.Çağlar, Şeref Defterine yazdığı yazıda şu ifadeleri kullandı:“Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihal edişinin 86. yıldönümünde şükran ve rahmetle anıyorum.Onu bizlere en büyük armağanı ve emaneti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüzyılında, çok daha güzel, aydınlık ve başarılarla dolu bir geleceğe yürümek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada hak ettiği güçlü konuma taşıyacağız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti emin ellerdedir.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bu kentin halaskarı atamızdan aldığımız ilhamla 90 bini aşkın çalışma arkadaşımla birlikte İstanbul'a ve İstanbullulara hizmet sunmaktan onur duyuyoruz.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

MALTEPE’DE BİRLİK VE DİYALOG

GÖKSOY: “KARTAL’IN BÜTÇESİNİN GİDİŞATINI KAYGIYLA İZLİYORUZ,”

BAYBURT DERNEĞİ’NDEN İYİ PARTİ KARTAL’A ZİYARET

KUVÂ-YI MİLLİYE KAHRAMANI KARTALLI KAZIM, VEFATININ 65. YILINDA KABRİ BAŞINDA ANILDI

ÇOCUKLARDA LÖSEMİNİN 5 ÖNCÜ SİNYALİ!

MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN ANLAMLI FORUM: GENÇLER İKLİM KRİZİNE ÇÖZÜM ARADI

DİNAZOR MÜZESİ ÇOCUKLARI BÜYÜLEDİ

MHP MALTEPE’DE BAŞKANLAR ARASI NEZAKET ZİYARETİ

CHP MALTEPE’DE DAYANIŞMANIN SICAK HİKAYESİ

HATAY’DA TULPARS’TAN “MUTLU YARINLAR” PROJESİ

  • Pazar 19.3 ° / 15.8 ° false
  • Pazartesi 20.5 ° / 17 ° false
  • Salı 18.9 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
13.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
14.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4