Tarih: 18.12.2020 12:28

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI'NDAN GİRİŞİMCİLERE TAM DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

Uluslararası Akademik Sosyal Girişimcilik Çalıştayı, 2020 Social Business Global Derneği ve Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde cumartesi günü 10.30 ile 16.00 saatleri arasında online olarak gerçekleştirilecek. Çalıştay sonunda katılımcılara sertifikalar verilecek.

 

 Türkiye'de dört yıldır gerçekleştirilen Uluslararası Sosyal Girişimcilik Çalıştayı, bu yıl Mersin Üniversitesi işbirliğinde 19 Aralık'ta online olarak yapılacak. İlk akademik sosyal girişimcilik çalıştayı olma özelliğine de sahip olan Uluslararası Akademik Sosyal Girişimcilik Çalıştayı'na bu yıl yoğun bir katılım bekleniyor.

 

Geçen Yıl 20 Farklı Ülkeden Katılım Sağlandı

 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Halis Ersöz, Mersin Üniversitesi Rektörü Sn. Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ve uluslararası sosyal ağların Türkiye başkanlarının açılış konuşmaları ile başlayacak çalıştay; 20 farklı ülkeden başvuran katılımcıların atölye çalışmaları ile sona erecek.

 

 Çalıştay Başkanlarından İsmail Hilmi Adıgüzel, sosyal girişimcilik açısından önemli bir çalışma yaptıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Diğer ülkelerdeki sorunlara sürdürülebilir bir yöntem ile başarılı bir şekilde mücadele eden sosyal girişimleri tek bir raporda topluyor kamuoyunun hizmetine sunuyoruz. Her yaştan ve her ülkeden girişimciye ilham olması için güncel örneklerin sık sık derlenip bu şekilde sunulması gerektiğini oldukça önemli buluyoruz.” 

 

Sosyal Girişimciliğin Globaldeki Önemi

 Bir diğer Çalıştay Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Duygu Hıdıroğlu ise, sosyal girişimcilik alanının Türkiye’de akademik camiada bilimsel araştırmaların az olduğu ve henüz keşfedilmeyen bakir bir alan olduğunu belirtti. Dünyada Harvard, MIT, Oxford, Yale, Cambridge vb. akademiye öncülük eden en başarılı üniversitelerde bu alanda açılan programlar ve bölümler olduğunu söyledi. Bu sayede ana bilim dalı olarak kabul görüldüğünü ve önemsendiğine de dikkat çekti.

 

 Aynı zamanda Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak sosyal girişimcilik faaliyetlerine gereken değerin verilmesi için bütün çabayı gösterdiklerini ifade eden Hıdıroğlu şu cümleleri de sözlerine ekledi:  ‘’Social Business Global ile bu sene yapılan iş birliği neticesinde düzenlenecek çalıştayla sosyal girişimciliğin akademik olarak da kabulüne öncülük etmekten gurur duyuyoruz.” 

 

Akademik Literatüre Katkı Amaçlanıyor

 Online olarak gerçekleştirilecek çalıştay bitiminde, ortaya çıkacak nihai raporun paylaşılarak akademik literatüre katkı sağlanması amaçlanıyor. Bu sayede sosyal fayda odaklı işletme kurmak isteyen veya işletmelerini sosyal fayda odaklı işletmeye dönüştürme eğiliminde olan kişi ve kurumlara ilham ve rehber olunması hedefleniyor.  Uluslararası arenada önemli başarılar elde etmiş girişimcilerin yapacakları konuşmalarla, Türkiye'de gerçekleştirilen diğer uluslararası etkinlik ve çalışmalardan da bilgi aktarımının olacağı çalıştay sonunda, katılımcılara Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Social Business Global Derneği iş birliğinde sertifikaları verilecek. Uluslararası Akademik Sosyal Girişimcilik çalıştayına başvurular, Social Business Global sitesinden yapılabiliyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —