İMAMOĞLU: “BİR MAKAMA DEĞİL, MÜCADELEYE ADAYIM”

CHP'nin ön seçimdeki cumhurbaşkanı aday adayı, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık kampanyasının startını Kurtuluş Savaşı'nın sona erdiği İzmir'den verdi.

YEREL YÖNETİMLER 9.03.2025 00:10:00 0
İMAMOĞLU: “BİR MAKAMA DEĞİL, MÜCADELEYE ADAYIM”

CHP'nin ön seçimdeki cumhurbaşkanı aday adayı, TBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, adaylık kampanyasının startını Kurtuluş Savaşı'nın sona erdiği İzmir'den verdi. İlk olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım’ın anıt mezarını ziyaret eden İmamoğlu, ardından yaptığı konuşmada dikkat çeken mesajlar verdi.

“MİLLETİN MÜHÜRÜ SEÇENLERDEDİR”

İmamoğlu, konuşmasında iktidara yönelik sert eleştirilerde bulundu: “Biz yalnızca seçimi kazanmanın değil, milletçe birliğimizi, kardeşliğimizi yeniden kazanmanın peşindeyiz. Bu ülkeyi, partizanlıkla milletimizi ayrıştırarak iktidarda kalmaya çalışan bir avuç insandan kurtaracağız.”

İktidarın en büyük korkusunun sandık olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Onlara sandığı göstereceğiz. Mühür, kendini sultan sananlarda değil, millettedir” dedi. 23 Mart’taki ön seçime atıfta bulunarak, “CHP’liler olarak, bu bozuk düzeni değiştirmeye kararlı olduğumuzu en güçlü şekilde göstereceğiz” diye ekledi.

“BİR MAKAMA DEĞİL, MÜCADELEYE ADAYIM”

İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığını zorlu bir mücadele olarak tanımlayarak, “Sarayda oturup ülkeyi yönetmek gibi bir hayalimiz yok. Tek derdim ve hayalim; devlet yapısını, ekonomiyi, demokrasiyi, hukuku, eğitimi ve sağlığı milletimizle birlikte yeniden inşa etmek” ifadelerini kullandı.

“MAL VARLIĞINA EL KOYMA TEHDİDİNE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”

Konuşmasında, iktidarın baskı ve yıldırma politikalarına da değinen İmamoğlu, “Dün öğrendim ki, aralarında arkadaşlarımın da bulunduğu birçok insanın mal varlıklarına el koymuşlar. Kumpaslarla kurdukları oyunları başlarına yıkacağız” dedi. İmamoğlu, “Sanıyorlar ki malımıza mülkümüze el koyarlarsa korkarız. Millet benimle, millet” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN’A ÇAĞRI: “CESARETİN VARSA KARŞIMIZA ÇIK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a meydan okuyan İmamoğlu, “Mertsen, yiğitsen, ufacık da olsa vicdan kırıntın varsa, bu meydan okumama yanıt verirsin. Millet 86 milyon canlı yayında izlesin, kararı milletin vicdanı versin. Hodri meydan!” dedi.

İmamoğlu, iktidarın sandıktan kaçmaya çalıştığını belirterek, “Çok korkuyorlar, bir sandık daha gelir diye. Ne yapsanız nafile. O sandık gelecek ve millet seni sandığa gömecek” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu, İzmir’de yaptığı konuşmada iktidara sert mesajlar verdi. Milletin iradesine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı yayında karşı karşıya gelme çağrısında bulundu. İmamoğlu, “Cesaretiniz varsa karşımıza çıkın” sözleriyle meydan okudu.

 

İlginizi Çekebilir

TOHUMU TOPRAĞA BIRAKTILAR

DERYA PARKI YENİLENDİ

PROF. ERDİNÇLER: “İSTANBUL İÇİN DE BİR MODEL OLACAK”

İŞİMİZ AŞK” TİYATRO OYUNU KARTALLI SANATSEVERLERLE BULUŞTU

BELEDİYE KREŞLERİNDE YERLİ MALI HAFTASI COŞKUSU

YILIN SON AĞAÇ DİKİMİNİ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ YAPTI

USTALARA SAYGI, ÇINARLARA DEĞER: KÖYMEN’DEN DUYGU YÜKLÜ ZİYARET

AK PARTİ MALTEPE İLÇE TEŞKİLATI’NDAN MALTEPE MEYDANI’NDA GÖNÜL BULUŞMASI

ŞAİR EZGİ GÜNEŞ’İN “GÜNEŞİN EZGİSİ” KİTABI KARTAL’DA OKURLARIYLA BULUŞTU

İYİ PARTİ KARTAL İLÇE BAŞKANLIĞI A TAKIMINI KAMUOYUNA DUYURDU

  • Pazar 14.1 ° / 10.5 ° false
  • Pazartesi 13.6 ° / 10.1 ° false
  • Salı 12.3 ° / 10 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
2.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9