Tarih: 07.06.2021 11:20

RESTORAN AÇMAK HERKESİN HARCI MI?

Facebook Twitter Linked-in

 MSA’nın “Restoran Açmak Herkesin Harcı mı?” adlı yeni podcast serisinde Mutfak Sanatları Akademisi kurucusu Mehmet Aksel ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği Danışmanı, sektörün duayen ismi Osman Serim, markalarını uzun süredir başarıyla yaşatan işletmeciler ile buzdağının görünmeyen kısımlarını konuşuyor. Emaar Square Mall’un katkılarıyla yayınlanan bu seri, Karnaval.com, Karnaval mobil uygulaması Spotifty ve Apple üzerinden dinlenebiliyor.  

Yeme-içme sektörüne değen, farklı disiplinlerden pek çok önemli isimle sektörün nabzını tutan “Mutfaktan Sesler”, gastronomiyi daha geniş bir açıdan, cesurca sohbetler eşliğinde ele alan “Katkı Maddesi”, Etnik” ve geleneksel mutfak kültürleri ile marka hikayelerini konu edinen “Köklere Dönüş” serilerinin ardından MSA’nın podcast’erine bir yenisini ekledi. 

Emaar Square Mall’un katkılarıyla yayınlanan “Restoran Açmak Herkesin Harcı mı?” adlı yeni seride Mutfak Sanatları Akademisi kurucusu Mehmet Aksel ve Yiyecek İçecek İşletmeciliği Danışmanı, sektörün duayen ismi Osman Serim, restoran işletmeciliğinde görünen ve görünmeyen tüm yönlerini konunun uzmanlarıyla masaya yatırıyor. Markalarını uzun süredir başarıyla yaşatan işletmecileri konuk ederek başarı ve başarısızlık hikayelerini tüm açıklığıyla dinleyicilerle buluşturan seri, her bölümüyle yeme-içme sektörüne dair ufuk açan, eşsiz deneyimlere ve hikayelere şahit olunabilecek içeriklerle dinleyicilerle buluşuyor. 

Deneyimli konuklarla sektörün perde arkası

Podcast serisinin ilk bölümü Mehmet Aksel ve Osman Serim’ in 1994’te Tuğrul Şavkay’ın da dahil olduğu Café Turk hikayesinin anlatımıyla başlıyor. “Neden Profesyonel Yiyecek İçecek Eğitimi?” başlıklı bu bölüm, sektörün eğitim programı ihtiyacını birbirinden önemli isimlerin deneyimleriyle ortaya koyuyor. “Yer Seçimi ve Konsept” konulu bölümün ardından başarılı bir işletmenin olmazsa olmazlarıyla akış sürüyor. Birbirinden farklı bölümler halindeki seride Mimar İdil Özbek ağırlandığı bölümde dekorasyon ve mimari konuşulurken, MSA Yönetici Eğitmen Şefi Cem Erol  profesyonel mutfaklarda ekipman seçiminin önemini, Mikla’nın deneyimli yöneticisi Sabiha Apaydın servis standartları ve personel seçimini, deneyimli radyocu, nam-ı diğer DJ Barthez Barış Selimoğlu ise mekan ve yemeğe uygun müzik seçimi ve telif süreçleri hakkında detayları paylaşıyor. Emaar Türkiye CEO’su Feyzi Tecellioğlu ile Türkiye’de AVM‘lerin açıldığı ilk yıllardan itibaren danışmanlık yapan Avi Alkaş’ın ağırlandığı “Lokasyon Seçiminde AVM’ler” bölümü ise özellikle restoran işletmeciliğine adım atmak isteyenlerin kaçırmaması gereken bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor.

Serinin gelecek bölümlerinde Mezzaluna’yı Türkiye’ye getiren isim Cihan Bingöl, Sunset’in Kurucusu Barış Tansever, Frankie’nin Kurucusu, TURYİD Başkanı Kaya Demirer, Mikla’nın Kurucusu ve Şefi Mehmet Gürs ile Çiya Sofrası’nın Sahibi Musa Dağdeviren gibi sektörün önde gelen isimleri eşsiz hikayeleriyle dinleyicilerle buluşacak.

MSA Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği eğitimiyle mutfaktaki kariyere ilk adım

MSA’nın yiyecek içecek alanında yeni bir işletme yatırımı yapmak, bir işletmeye ortak olmak, sektörde profesyonel olarak çalışmak veya mevcut işletmesini daha verimli hale getirmek isteyenler için hazırladığı “Profesyonel Yiyecek İçecek İşletmeciliği” eğitim programını linkten inceleyebilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —