Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun’dan Sağlıklı ve Fit Tarifler
Bahar aylarının şifa kaynağı enginar, yeniden mutfaklara dönüyor! Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, bu mucizevi sebzenin sağlığa olan faydalarını ve dört nefis tarifini paylaştı.
ENGİNAR: DOĞANIN DETOKSU
Kalp dostu, karaciğer destekleyici ve sindirimi kolaylaştıran enginar, özellikle bahar aylarında tam bir doğal şifa kaynağı. “Enginar; lif, antioksidan ve prebiyotik açısından zengindir. Mevsiminde ve doğru yöntemle tüketildiğinde, etkisi iki kat artar” diyen Dursun, enginarın kalp-damar sağlığından sindirime kadar birçok alanda etkili olduğunu belirtiyor.
DÖRT SAĞLIKLI ENGİNAR TARİFİ
1. Zeytinyağlı Taze Enginar Dolması
Malzemeler: Taze enginar, kinoa veya ince bulgur, soğan, yeşillikler, zeytinyağı, limon.
Hazırlanışı: Enginarları temizleyip içlerini kinoa karışımıyla doldurun. Limonlu suyla pişirin.