TOSFED ENGELLİ KOMİSYONU OLUŞTURDU

(TOSFED) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Engelli Vatandaşların De Otomobil Sporları Organizasyonlarında Görev Alabilmelerini Ve Sporcu Olarak Yarışlara Katılımlarını Sağlamak Amacıyla Engelli Komisyonu Oluşturduğunu Açıkla

SAĞLIK 2.12.2020 12:55:00 0
TOSFED ENGELLİ KOMİSYONU OLUŞTURDU

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Engelli Vatandaşların De Otomobil Sporları Organizasyonlarında Görev Alabilmelerini Ve Sporcu Olarak Yarışlara Katılımlarını Sağlamak Amacıyla Engelli Komisyonu Oluşturduğunu Açıkladı.

Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) tarafından engelliler ve ulaşılabilirlik hakkında oluşturulan komisyonla ortak çalışmalar yürütecek olan TOSFED Engelli Komisyonu, otomobil sporlarına ilgi gösteren engelli sürücülerinin ve yol otomobili kullanıcılarının spora katılımını engelleyen engelleri kaldırmak için çalışmalar yapacak. Çalışmalarını sportif, proje, eğitim ve Ar-Ge olmak üzere dört ana bölümde yürütmeyi hedefleyen TOSFED Engelli Komisyonu, çalışmalarını Ayhan Metin’in Başkanlığında ve Erdem Öksüz’ün Genel Koordinatörlüğünde sürdürecek.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Eren Üçlertoprağı komisyon ile ilgili yaptığı açıklamada, otomobil sporlarını toplumun her kesimine ulaştırmak hedefiyle çıktıkları yolda, değerli bireyler olarak gördükleri engelliler için bu komisyonu oluşturduklarını belirterek, “Engelli dostlarımızla otomobil sporlarının vizyonunu daha geniş bir perspektifte tutarak çok başarılı çalışmalar yapacağız. Onlardan öğreneceğimiz çok şey olduğuna inanıyoruz.” dedi.

TOSFED Engelli Komisyonu Başkanı Ayhan Metin de Otomobil sporlarını tüm dezavantajlı bireylere tanıtmak, Engellilerin otomobil sporlarına dahil olmalarını sağlayacak çözümler geliştirmek, çalıştaylar düzenlemek, ilgili araştırmalar yapmak ve düzenlemelere katkı sağlamak gibi amaçlarla yola çıktıklarını belirtti.

Komisyonun Genel Koordinatörlüğü’nü yürütecek olan Ankara Otomobil Sporları Kulübü Başkan vekili Erdem Öksüz, komisyonun oluşturulmasında TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı’nın destek ve fikirleriyle çalışmaların hızlı şekilde ilerlediği belirtirken; “Uluslararası Otomobil Federasyonu’nu çalışmalarını en hızlı şekilde takip eden ülke federasyonu olmayı hedefliyoruz. Özellikle otomobil sporlarının engelli bireylere ulaşılabilir hale getirmenin yanı sıra, yol ve trafik mevzuatları hakkındaki çalışmalara da katkı sağlamak istiyoruz” açıklamasını yaptı.

 

İlginizi Çekebilir

KARTAL BELEDİYESİ, AFET VE ARAMA KURTARMA EKİPLERİNİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTURDU

KARTAL’IN SON ÇERÇİCİSİ: “PİRE MUSTAFA” 30 YILDIR SOKAK SOKAK GEZİYOR

AK PARTİ MALTEPE İLÇE TEŞKİLATI’NDAN RAMAZAN BOYUNCA GÖNÜL BULUŞMALARI

MALTEPE BELEDİYESİ’NDEN RAMAZAN’A KÜLTÜR DOLU DOKUNUŞ

KARTAL BELEDİYESİ’NİN DÜZENLEDİĞİ RAMAZAN AYI İNANÇ TURLARI BAŞLADI

FEYZULLAH MAHALLESİ’NDEKİ ATIL ALAN PATİ PARK’A DÖNÜŞTÜ

KARTAL’DA ÇOCUKLAR VE AİLELERİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE BULUŞTU

GİZLİ GÖZ HASTALIKLARI RAMAZAN’DA FARK EDİLEBİLİR

SARIKAMIŞ’TA DÖRT MEVSİM TURİZM İÇİN EKOTURİZM FİZİBİLİTESİ HAZIRLANACAK

RAMAZAN, YKS YOLUNDA GİZLİ AVANTAJ OLABİLİR

  • Pazar 9.2 ° / 4.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.6 ° / 5.7 ° false
  • Salı 12.3 ° / 6.2 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13