TÜRKİYE'DE YABANCI DİL EĞİTİMİNDE KALİTENİN YÜKSELTİLMESİ PROJESİNİN TANITIMI YAPILDI

Tekin, ayrıca projeyle kendini başka bir dille ifade edebilmenin, dünyada demokratik kültürün, temel hak ve hürriyetlerin korunması alanında yapılması gerekenleri geliştireceğine inandığını söyledi.

EĞİTİM 6.12.2024 03:28:00 0
TÜRKİYE

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Konferans Salonu'nda MEB, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi iş birliğiyle yabancı dil eğitiminin kalitesini ve etkinliğini artırmak amacıyla hazırlanan "Türkiye'de Yabancı Dil Eğitiminde Kalitenin Yükseltilmesi" projesinin tanıtım programına katıldı

Burada yaptığı konuşmada yabancı dil eğitiminin güçlendirilmesi için hayata geçirilen projenin kişilerin birbirlerini daha iyi anlaması konusunda önemli bir başlangıç olacağını belirten Bakan Tekin, ayrıca projeyle kendini başka bir dille ifade edebilmenin, dünyada demokratik kültürün, temel hak ve hürriyetlerin korunması alanında yapılması gerekenleri geliştireceğine inandığını söyledi.

 

Okullardaki yabancı dil öğretmenlerine fazla yük verildiğini ifade eden Tekin, "Bundan uzun yıllar önce insanlar arasındaki iletişimin büyük çoğunluğu, yazılı metinler üzerinden yürümekteydi. Bilhassa kitle iletişim araçlarının, görsel medyanın ve sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla beraber artık başka bir yabancı dille ilgili olarak başka türlü bir ihtiyaç ortaya çıkıyor. Karşılıklı konuşarak birbirini anlama yönünde ihtiyaçlar daha ön plana çıkmaya başlıyor." dedi.

 

Bu kapsamda 40 yıl önceki yabancı dil öğretimi müfredatının yazılı metinler, test ve gramatik dil bilgisi üzerinden oluşturulduğuna ancak artık başka bir ihtiyacın doğduğuna işaret eden Bakan Tekin, şöyle konuştu: "Dolayısıyla bu proje kapsamında yapacağımız şey, aslında eğitim öğretim programlarımızda yaptığımız diğer değişikliklerin paraleli niteliğinde; yani çağın ihtiyaçlarına uygun projeler geliştirmek, eğitim sistemimizi ve müfredatımızı ona göre revize etmek. Bugün burada aslında konuştuğumuz şey de bu anlamda değişen iletişim ortamında öğretmenlerimizin öğrencileriyle karşılıklı iletişim kurabilecekleri, sosyal medyada birbirleriyle paylaşımlar yaparak iletişim kurabilecekleri yabancı dil öğretimini temin etmiş olması. Dolayısıyla buradaki ayrımı iyi görmek gerekiyor."

 

"Türkiye'deki yabancı dil öğretiminin ciddi şekilde farklılaşacağına inanıyorum"

Yabancı dil dersleri konusunda ölçme değerlendirme mekanizmalarını 4 temel beceri üzerinden yürütmeye başladıklarını anlatan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ardından okullarımızda yabancı dil öğrenimi açısından en uygun yaşın bizdeki eğitim öğretim takvimi açısından 5. sınıflarda denk düştüğü, akademik çalışma yapan arkadaşlarımız tarafından bize rapor edildikten sonra, 5. sınıflar düzeyinde yoğunlaştırılmış yabancı dil sınıfları pilot uygulamalarına başlamıştık. 2023 yılı sonbaharında bu pilot uygulamaların sonuçları üzerinde analiz yaparak çoklu yabancı dil sınıfları pilot uygulamasına başladık. Bu dönüşümle beraber Türkiye'deki yabancı dil öğretiminin de ciddi şekilde farklılaşacağına inanıyorum."

 

 

 

 

 

 

 

İlginizi Çekebilir

FEYZULLAH MAHALLESİ’NDEKİ ATIL ALAN PATİ PARK’A DÖNÜŞTÜ

KARTAL’DA ÇOCUKLAR VE AİLELERİ RAMAZAN ETKİNLİKLERİNDE BULUŞTU

GİZLİ GÖZ HASTALIKLARI RAMAZAN’DA FARK EDİLEBİLİR

SARIKAMIŞ’TA DÖRT MEVSİM TURİZM İÇİN EKOTURİZM FİZİBİLİTESİ HAZIRLANACAK

RAMAZAN, YKS YOLUNDA GİZLİ AVANTAJ OLABİLİR

EV YAPIMI ÇORBALAR SAĞLIKLI BESLENMENİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU

EĞİTİM-BİR-SEN İSTANBUL 4 NOLU ŞUBE’DEN RAMAZAN YARDIM SEFERBERLİĞİ

BELEDİYE EMEKLİLERİ VE ÇALIŞANLARI PLATFORMUNDAN VEFA ÖRNEĞİ

MAHALLE BAŞKANLARI KAMPI’NDA BİRLİK VE KARARLILIK MESAJI

CHP MALTEPE ÖRGÜTÜ’NDEN KÖPRÜLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE TEPKİ

  • Salı 10.8 ° / 6.9 ° false
  • Çarşamba 10.1 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 6.8 ° / 4.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13