Başkan Yağdırma,TÜSİED in 2020 Mart ayında kuruluşunu gerçekleştirmiştik. Bizim kuruluş amacımız, trafik kazalarında oluşan cana ve mala yönelik değer kaybı konusunda müşteri mağduriyetlerini gidermektir.
TÜSİED Tüm Sigorta Emeklilik ve Değer Kaybı Derneği Genel Başkanı ve Liderler Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Yağdırma , 2020 Mart ayında kuruluşunu gerçekleştirerek,TÜSİED olarak trafik kazalarında oluşan cana ve mala yönelik değer kaybı konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında yenisayfa.com.tr’ye açıklamalarda bulundu.
-Öncelikle Sizi Tanıyabilir miyiz?
Tülay YAĞDIRMA: Kars’ın Susuz ilçesinde doğdum. İlk ve Orta öğrenimimi Kars’ta, lise öğrenimimi İstanbul’da tamamladım. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunuyum. 2002 yılından itibaren sigorta ürünleri pazarlama konusunda sahada aktif çalışma yürütmekteyim. Türkiye İş Bankası bünyesinde Bireysel Emeklilik ve Hayat Sigortalarının tanıtımı ve aktif olarak pazarlanmasında çok ciddi çalışmalarım oldu. İşimi çok seviyorum, bana göre başarının en büyük sırrı da insanın kendi işini çok sevmesidir. Hayatınızda hiç tanımadığınız insanların hayallerine dokunarak sahip olmak istedikleri ev, araba, eğitim gibi hayallerine vesile olduğum ve yıllar sonra hayalleri gerçekleşmiş kişilerin teşekkürlerini aldığım için çok mutluyum. Yılların vermiş olduğu bu tecrübe ile birlikte 2015 yılından itibaren de Liderler sigorta acentesini kurarak sigortacılık sektöründe ihtiyaç duyulan tüm branşlarda hizmet sunmaktayız.
-Liderler sigorta olarak sektörel olarak çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?
Tülay YAĞDIRMA: Daha öncesinde bireysel ve emeklilik sigortaları konusunda çalışmalarım olduğu için ciddi portföy yönetimine sahip oldum. Aslında Türkiye’de sigorta sektörü önü açık bir sektördür. Sektörün her yıl daha geliştiğini görüyoruz. Teknoloji geliştikçe ürün çeşitleri ve yeniliklere daha çok ihtiyaç duyulduğunu görüyoruz. Sağlık sigortaları başta olmak üzere bireysel emeklilik, konut, işyeri, trafik-kasko, kefalet sigortaları, ticari alacak sigortaları, tekne ve sorumluluk sigortaları gibi birçok branşta müşterilerimize hizmet sunmaktayız.
-Pandemi sürecinde sigorta sektöründe genel olarak nasıl bir süreç yaşadınız.?
Tülay YAĞDIRMA: Sigortacılık sektörü finans sektörü gibi yeniliklere ve büyümeye açık bir sektördür. Ekonomik dalgalanmalara bağlı olmaksızın sektörde reel büyüme her geçen gün artmaktadır. Özellikle yabancı sermayeli sigorta şirketlerinin Türkiye’ye bu anlamda büyük yatırımları olmakta ve devam etmektedir. Tabi ki pandemi sürecinde ülke olarak hatta dünya olarak önemli bir süreçten geçmekteyiz. Bu süreçte özellikle Sağlık Sigortalarında ciddi bir büyüme söz konusu olmuştur.İnsanlar artık sağlık sigortalarını da tıpkı trafik sigortaları gibi zorunlu bir ihtiyaç olarak görmeye başladılar çünkü pandemi sürecinde Hastanelerde yaşanan yoğunluklar ve özel hastanelerin bu konuda sundukları hizmetler, özel sağlık sigortasının önemini ve talebini arttırdı. Artık birçok firma da çalışanlarına grup sağlık sigortası yaptırarak çalışanlarının zaman kaybının önüne geçmiştir. Sağlık sigortası poliçelendirme sürecinde ve sunumunda bilgilendirme çok önemlidir. Biz Liderler Sigorta olarak hem bireysel anlamda, hem de kurumsal anlamda poliçelendirme sonrası müşterilerimizin hastane, tedavi, teşhis aşamalarındaki karşılaşabilecekleri sorunlara da danışmanlık hizmetini de en doğru ve bilgilendirici şekilde sunmaktayız.
- Tüm Sigorta Emeklilik ve Değer Kaybı Derneği (TÜSİED) Hangi Amaç Doğrultusunda Kuruldu. Yaptığınız Çalışmalar’dan Bahseder misiniz?
Tülay YAĞDIRMA: TÜSİED in 2020 Mart ayında kuruluşunu gerçekleştirmiştik. Bizim kuruluş amacımız, trafik kazalarında oluşan cana ve mala yönelik değer kaybı konusunda müşteri mağduriyetlerini gidermektir. Ülkemizde her yıl 1 milyonun üzerinde trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalarda ölüm, yaralanma, sakatlanmanın yanı sıra araçlarda ciddi hasarlar oluşmaktadır. Tüm Sigorta Emeklilik ve Değer Kaybı Derneği (TÜSİED) amacı, hak sahiplerini ve mağdur kişileri bu konuda bilgilendirmek ve yanında olmaktır. Dernek olarak, Kazalar sonrası mağdurlara nereye müracaat edecekleri ve hak arayışında hangi kurumlardan hangi evrakları tamamlayacakları konusunda yardımcı oluyoruz. Bunun dışında yanlış yönlendirmeler sonucu ikinci mağduriyetler yaşanıyor. Bu mağduriyetlerin de önüne geçmek için TÜSİED i kurduk. Kazazedelerin doğru bilgileri bize ulaştırması ile, Avukatlarımız kazazedelere hak arama konusunda gerekli yardımı sağlamaktadır. Pandemi sürecinde diğer STK’lar gibi çalışmalarımızı yeterince yürütemedik. Önümüzdeki süreçte planladığımız birçok projemizi hayata geçireceğiz.
-Sizce,Sigorta Sektörü Ülkemizde Dijital Teknoloji Işığında taleplere cevap verebilecek güçtemidir.?
Tülay YAĞDIRMA: Gelecekte Endüstri 4.0 teknolojisini sigortacılık sektörüne etkilerini göreceğiz. Birçok sektörde olduğu gibi sigorta sektöründe de insan faktörünü azaltıp dijital teknolojiye ağırlık verilmeye başlandı. Almanya’da 10 yıl önce başlayan Endüstri 4.0 teknolojisi, ülkemizde yaygınlaşmaya başladı. Dijital çağda olduğumuz için sigorta sektöründe de insansız teknolojiye yer verilmiş olacak. Aslında pandemi sürecinde biz zaten farkında olmadan bu dijitalleşmeyi günlük hayatımızda uygulamaya başladık. Dijitalleşmenin sağladığı imkanları hemen her sektörün bu pandemi sürecinde daha çok kullanıldığını görüyoruz. Pandemi sürecinde sigorta sektöründe de en fazla kasko, trafik, sağlık vb. sigorta talepleri dijital olarak artmıştır.
-Başarılı İş Kadını Olarak Ülkemizdeki Siyasi Yelpazeyi Değerlendirirmisiniz?
Tülay YAĞDIRMA: 2002 yılından itibaren finans sektörü içinde olduğu için her 5 yılda bir ekonomik kriz yaşıyoruz zaten. Pandemi sürecinde ise sağlık sektöründe bir kriz olduğunu gördük. Siyasette yaşanan gelişmeler ise erken seçim beklentisi olduğunu gösteriyor. Erken seçim talepleri ise vatandaşların yaşadığı ekonomik sıkıntılardan kaynaklandığını düşünüyorum. Dünya da bu pandemi sürecini yaşıyor ama gelişmiş ülkeler güçlü sosyal güvenlik altyapıları ile bu süreci atlatıyor. Bazı ülkelerin ise; bu süreçte ciddi anlamda ekonomik kriz yaşadığını görüyoruz. Ne yazık ki; Ülkemizin pandemi salgını ,doğal afet gibi krizlere ekonomik olarak hazırlıklı olmadığını görüyoruz. Bunun sebebi ise ülkemizin güçlü sosyal ekonomik politikalara sahip olmamasıdır ve olası krizleri yönetmemesidir. Ülkemizde açıklanan ekonomik destek paketleri ile Avrupa’da esnafa verilen ekonomik destek paketleri arasındaki farka bakıldığında yanından bile geçilmiyor. Bu durumunda siyasi etkilerini göreceğiz.
-Son Olarak Eklemek İstediğiniz Bir Dipnotunuz var mı.?
Tülay YAĞDIRMA: Tüm Sigorta Emeklilik ve Değer Kaybı Derneği (TÜSİED) geçen yıl kurmuştuk. Planladığımız birçok projeyi pandemi süreci sonrası hayata geçireceğiz. Önümüzdeki süreçte ihtiyaç sahibi ve yetim genç kızlarımızın eğitimlerinde destek olacağız. TÜSİED kurumsal kimliğimizle Avrupa Birliği fonlarına başvurup Erasmus projelerinden yaralandıracağız.