İstanbul Kartal’da, Yaşar Doğu Caddesi üzerinde mütevazı ama damak çatlatan bir şarküteri var. Sahibi, 1965 Erzincan doğumlu İsmail Urtekin, 1971 yılından beri Kartal’da yaşıyor. Kartal Lisesi’nde ortaokulu okuduktan sonra Ticaret Lisesi ve Ege Üniversitesi (Dokuz Eylül Üniversitesi) mezunu olan Urtekin, yıllarca mali müşavirlik yaptıktan sonra memleketi Erzincan’da tarım ve hayvancılıkla ilgilenmeye başlamış.
1993 yılında Erzincan’da 170 baş kapasiteli bir besi çiftliği kurdu. Ancak 2009’daki hayvancılık krizinde çiftliğini kapatmak zorunda kaldı. Buna rağmen yaklaşık 30 yıldır Erzincan’ın Kemah ilçesinde bal üretmeye devam ediyor.
Üç yıldır Kartal’daki dükkanında, memleketinden periyodik olarak getirdiği tamamen organik ve doğal ürünleri İstanbullularla buluşturuyor:
Ama özellikle bir ürün var ki İstanbul’da dilden dile dolaşıyor: Erzincan usulü lavaş ekmeği! Öyle ki sadece lavaşı için gelen müşteriler bile var.
Eğer siz de Pazar sabahı ailenizle birlikte gerçek bir Anadolu kahvaltısı yapmak isterseniz, İsmail Urtekin’in sıcak, salaş ama gönlü zengin bu mini şarküterisinde kendiniz için alış veriş yapın ve güzel bir kahvaltıda damak çatlatın.